Alegeri în PNL Bihor | Ilie Bolojan, noul preşedinte al filialei judeţene

Data actualizării: Data publicării:
Ilie Bolojan

Alegeri cu final previzibil la PNL Bihor. Ilie Bolojan este noul președinte al liberalilor bihoreni, după ce a fost votat de 586 de participanți la conferința județeană a partidului. Contracandidata primarului de Oradea, Lucia Varga, a strâns doar 149 de voturi. Funcțiile de prim-vicepreședinți ai filialei PNL vor fi ocupate de managerul Spitalului Județean din Oradea, Gheorghe Carp, și de deputatul Gavrilă Ghilea.

În fața participanților la conferința județeană a PNL, cei doi candidați la funcția de președinte al filialei Bihor și-au expus planurile pentru viitorul mandat. Dacă primarul Oradei a mizat pe propriile realizări din ultimii ani, fostul ministru al Mediului a preferat să își atace rivalul.

Ilie Bolojan, candidat pentru președinția PNL Bihor: "Am ajuns primar al municipiului Oradea pentru că PNL m-a numit prefect al județului Bihor și secretar general al Guvernului. Dacă voi fi ales președinte, menținerea Primăriei Oradea pentru că este o condiție pentru câștigarea Consiliului Județean și recâștigarea președinției CJ Bihor din respect pentru primarii noștri."

Lucian Varga, candidată pentru președinția PNL Bihor: "Domnul Bolojan însă, ca om politic, a pierdut toate bătăliile electorale de când a luat președinția PNL Bihor, scuzați-mă de când și-a dat președinția PNL Bihor."

Candidați la funcțiile de prim-vicepreședinți ai organizației PNL Bihor, Gheorghe Carp și Gavrilă Ghilea și-au arătat sprijinul față de Ilie Bolojan.

Gheorghe Carp, candidat la funcţia de prim-vicepreședinte al PNL Bihor: "Colaborarea noastră de 12 ani a dus ca Oradea să fie cel mai sigur oraș din țară și ca și asistență spitalicească publică. Dacă nu ar fi avut viziunea și nu ne-a fi dat ajutorul, orădenii nu s-ar fi simțit astăzi siguri."

Gavrilă Ghilea, candidat la funcţia de prim-vicepreședinte al PNL Bihor: "PNL a oferit protecție socială prin crearea de locuri de muncă, bine gândite, care să asigure un trai decent și care să aducă venituri la nivel local și central."

S-a trecut apoi la vot și a fost nevoie de aproape o oră pentru ca toți cei peste 700 de delegați să treacă pe la urne.
După anularea a 11 voturi și numărarea celor valabil exprimate s-a stabilit că Ilie Bolojan a fost susținut de 586 de liberali, iar Lucia Varga a obținut 149 de voturi.

Prim-vicepreședinți ai PNL Bihor au fost aleşi Gheorghe Carp, cu 423 de voturi, şi Gavrilă Ghilea, cu 397 de voturi. Aceștia i-au depășit pe ceilalți doi pretendenți, Călin Lucian Puia și Ioan Șora.

Tot aseară au fost stabiliți cei opt vicepreședinți ai PNL Bihor: Liviu Andrica, Florin Birta, Călin Gal, Janos Kiss, Sebastian Lascu, Ioan Mărcuș, Mihai Sferle, Ioan Todoca.

Pentru cele 15 funcții de membru al Biroului Permanent Județean al partidului și-au depus candidatura 16 persoane. Doctorul Carmen Pantiș a obținut cele mai puține voturi. Altfel, BPJ al PNL Bihor este format din Iulian Balaj, Nicolae Bodea, Sorin Buhaș, Ioan Câmpan, Dacian Foncea, Ionuț Lazăr, Petru Mlendea, Constantin Neniu, Adrian Petroi, Florin Porge, Ancuța Șchiop, Teodor Suciu, Iulius Timar, Silviu Toda, Mihai Toderici.

Reporteri: Claudiu Mihuț, Bogdan Costea

Operator: Constantin Gheorghiță | Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri