Sari la conținut

Alertă în Oradea. A evadat un deţinut

E alertă în Oradea, unde forţele de ordine caută un deţinut evadat în această după-amiază. Condamnat pentru furt, bărbatul a dispărut în timp ce se afla la un punct de lucru din Oradea.

Sandor Felegyhazi, în vârstă de 32 de ani, a evadat în jurul orei 13. Condamnat la doi ani de închisoare pentru furt, bărbatul îşi executa pedeapsa în regim deschis şi, potrivit reprezentanţilor Penitenciarului, desfășura activități lucrative cu supraveghere.

La momentul dispariţiei, deţinutul era îmbrăcat cu o pereche de blugi de culoare neagră, bluză tip camuflaj, fără fermoar, încălțăminte sport de culoare neagră. Sandor Felegyhazi are părul negru, faţă ovală şi ten măsliniu, ochi căprui şi statură atletică.

„În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei  Bihor şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Bihor”, a tranmis Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

Pentru orice  informaţie cu privire la deţinutul evadat, apelaţi numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Oradea - la numerele de telefon 0259/419881 sau 0259/419882.

Conducerea penitenciarului a dispus începerea unei anchete administrative care să determine cum a fost posibilă evadarea. circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, a explicat Adina Bîrda.

Editor web: Adrian Laboş