Amendaţi cu telefoanele inteligente

Data publicării:
stire 20baia 20mare 20smartphone 20parcarre-45524

Mapa si pixul au fost date uitarii odata cu introducerea sistemului hi-tech de eliberare a amenzilor. Dupa ce identifica autoturismul fara tichet de parcare, inspectorul scaneaza numarul de inmatriculare al masinii si…

MARIUS FLOREA - agent Poliția Locală Baia Mare

Se introduce marca, culoarea, locul parcarii si se da imprimare pe imprimanta aceasta si iese instiintare in mod automat care intra in baza de date.

S-a usurat foarte mult munca ca, cu sistemul vechi, mergeam la birou si toate se introduceau manual.

Inspectorii spun ca s-a obisnuit repede cu noua tehnologie si sunt mult mai eficienti: de la inceputul anului au dat 1200 de amenzi, dublu fata de cele aplicate inainte.

GHEORGHE POPAN - directorul Politiei Locale Baia Mare

Cetatenii au, din acest moment, posibilitatea sa achite acea suprataxa de 15 lei in 48 de ore. Daca nu o achita in 48 de ore, noi putem genera procesele verbale tot in mod automat avand acces la baza nationala a Ministerului de Interne.

Mai mult, si agentii sunt atent supravegheati de sefi intrucat telefoanele inteligente pe care le au sunt dotate cu GPS.

Noul sistem de control informatizat isi va dovedi inca o data utilitatea odata cu introducerea, pe 1 februarie a sistemului de achizitionare al tichetelor de parcare prin sms in Baia Mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri