Americanii de la Emerson vin la Oradea. Compania va reloca o parte din activităţile din Cluj

Data publicării:
emerson 230415

Compania americană Emerson s-a interesat de condiţiile din Parcul Industrial din Oradea în urmă cu mai bine de trei ani, în cadrul unui proiect de extindere a afacerilor în Europa de Est.

„În anul 2012 compania Emerson a semnat cu Parcul Industrial din Oradea pentru un lot de 25 de hectare, în momentul în care întreaga investiție va fi finalizată, 1500 de oameni vor face în această hală automatizări industriale", a aflat Laura Breb, reporter Digi24 Oradea.

Anul trecut, americanii au cumpărat cu peste un milion de euro terenul de sub halele din Oradea. În oraş vor fi mutate serviciile de suport şi o parte din producţia de la Cluj. Pe lângă apropierea de graniţă, compania a ales să vină în Bihor şi pentru facilităţile oferite în parcul industrial din Oradea.

„Cred că i-am convins să vină în Oradea pentru facilitățile fiscale pe care le acordăm, scutirile de care beneficiază toți investitorii din parcul industrial. Le-am oferit utilitățile la limita de proprietate, iar autoritatea locală se implică în procesul de educație și de adaptare a sistemului de învățământ la cerințele reale ale angajatorilor", spune Delia Ungur, directorul Eurobusiness Parc Oradea.

Odată cu demararea activității în halele companiei americane, peste 100 de angajaţi din Cluj vor fi mutaţi în Bihor.

„Cred că și salariile vor fi mai bune decât ceea ce știm noi în piață, ceea ce va însemna ca și alte companii care își desfășoară activitatea într-un astfel de sector să intervină în politica salarială. Asta înseamnă o viață mai bună pentru o parte dintre orădeni", consideră consultantul financiar Dan Octavian.

Potrivit reprezentanţilor companiei americane, relocarea efectivă a activităţilor va avea loc în a doua jumătate a acestui an.

Reporter: Laura Breb
Operator: Cristian Rusu

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri