Anchetatorii au reconstituit crima de care este acuzat avocatul orădean Cosmin Moraru

Data publicării:
BETA morar reconstituire

Pe 3 decembrie 2012, avocatul Cosmin Moraru îşi ucidea cu sânge rece soacra după o ceartă dură. Pentru a ascunde fapta, împreună cu soţia sa, a dus cadavrul pe un câmp aflat la 30 de kilometri de Oradea şi ambii au fugit în Elveţia. Au fost prinși și extrădaţi, iar avocatul condamnat la 13 ani de închisoare. În cazul soţiei sale, instanţa încă nu s-a pronunţat, iar luni magistraţii au cerut o reconstituire a crimei. 

Dimineață, cei care locuiesc în imobilul de pe Strada Independenței s-au reîntâlnit cu cel pe care l-au poreclit "Monstrul".

După cele 15 minute de verificare a locuinței, avocații soţilor Moraru au fost de părere că declarația unuia dintre martori care povestea că a văzut trei persoane în bucătărie este infirmată de topografia locului.

Răzvan Doseanu, avocat: „Declarația a fost dată de o tânără care purta ochelari de vedere, pe care în aceea dimineață nici nu îi avuse. Am văzut apartamentul cu acel dormitor în care se afla Krisztina în aceea dimineață, care se află destul de îndepărtat de locul unde a avut loc crima."

În timpul procesului, Cosmin Moraru a declarat că soția sa a asistat la scena de luptă. "Puneți-vă în situația unei femei care își vede sotul cu un cuțit în mână și care la un moment dat putea să devină și ea victimă și care probabil și-a protejat viața atunci. Între soți, potrivit legii române, favorizarea infractorului nu se pedepșește", este de părere avocatul Doseanu.

Judecătorii mai cercetează, într-un alt proces, şi cererea făcută de fratele Krisztinei Pazurik, de obligare a celor doi soţi la plata unor daune materiale şi morale de peste 250.000 euro.

reporter: Claudiu Mihuţ
operatori: Gabor Szilagyi/Constantin Gheorghiță
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri