Sari la conținut

Anchetatorii aveau suspiciuni că Adrian Hladii se afla în casa mamei sale

Poliţia Bihor a confirmat oficial în această seară că anchetatorii aveau informaţii că Adrian Hladii, principalul suspect în crima din 15 martie, s-ar afla în apartamentul mamei sale din cartierul Nufărul. La rândul lor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au declarat că "informaţiile au rezultat din strategia de anchetă". Deşi Hladii a murit, investigaţiile vor continua, anunţă anchetatorii.

În această seară, în jurul orei 21, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău, a declarat pentru Digi24 Oradea că "având în vedere informațiile rezultate din strategia de anchetă, lucrătorii de poliție sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au descins în vederea efectuării unei percheziții într-un imobil aflat pe o stradă din municipiul Oradea, existând indicii că inculpaltul Adrian Hladii s-ar ascunde acolo. În momentul în care anchetatorii au pătruns în apartamentul situat la etajul 4, inculpatul a sărit în gol cu consecința producerii unor multiple leziuni fizice, starea acestuia fiind deosebit de gravă. S-a solicitat intervenția imediată a unui echipaj medical, însă în ciuda manevrelor de resurscitare, inculpatul a fost declarat decedat la scurt timp."

thumb__MG_7035_1024foto: Naghi Timea

Un comunicat al Poliţiei Bihor trimis jurnaliştilor la ora 20 a întărit spusele procurorilor şi a venit cu câteva precizări. Astfel, în această sâmbătă, în jurul orei 18:30, "o echipă operativă formată din poliţişti sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor s-au deplasat la o locaţie din municipiul Oradea pentru efectuarea unei percheziţii domiciliare, existând suspiciunea că acolo s-ar fi aflat bărbatul de 38 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea faptelor din 15 martie a.c..

În momentul în care poliţiştii bihoreni împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au ajuns la uşa apartamentului care urma să fie percheziţionat, bărbatul a sărit pe geamul locuinţei, care se afla la etajul al patrulea. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri, însă a decedat", se arată în comunicatul IPJ Bihor.

Venit de urgenţă, echipajul SMURD a început manevrele de resuscitare.

"Am fost solicitați la un bărbat de aproximativ 35-40 de ani, probabil căzut de la înălțime. Când am ajuns era în stop cardio-respirator, cu leziuni multiple, severe, pe fiecare segmental corpului. Am încercat manevre de resurscitare timp de 35-40 de minute, dar fără niciun succes, pacientul decedând acolo, la locul intervenției", a declarat pentru Digi24 Oradea medicul Hadrian Borcea, șef UPU SMURD Bihor.

De altfel, însoţit de mascaţii de la trupele de intervenţie rapidă ale Poliţiei, cadavrul lui Adrian Hladii a fost dus la morgă, în vederea autopsiei.

În faţa blocului unde s-a petrecut incidentul se afla şi maşina soţiei suspectului. Aceasta s-ar fi întors din Italia în aceste zile şi ar fi venit la apartamentul soacrei sale.

Criminaliştii au plecat de la faţa locului în jurul orei 22. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Bihor, procurorii şi poliţiştii vor continua cercetările "în vederea lămuririi tuturor circumstanțelor faptelor și stabilirea tuturor formelor de participație penală la acestea".

Editor web: Adrian Laboş | Reporteri: Claudiu Mihuţ, Bianca Firezar