Sari la conținut

Aniversare la liceul greco-catolic "Iuliu Maniu" din Oradea

Dublă aniversare la Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea. Școala a sărbătorit 25 de ani de la înființare şi două decenii de când aici funcționează clase primare în sistemul alternativ step by step.

Momentul a fost marcat printr-o serie de evenimente care a culminat, vineri după-masă, cu o festivitate găzduită de Teatrul Regina Maria. Au fost prezenți dascălii liceului, părinți, elevi și alți invitați.

PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea: „Vreau să le mulțumesc elevilor pentru tot ceea ce fac ca și discipoli. Niciodată să nu uitați că speranța nu moare niciodată. Niciodată să nu uitați că iubirea este cea care rămâne întotdeauna. Să nu uitați credința în același timp."

Dominic Chivari, elev al liceului: "Acesta este un an reper atât pe plan local, cât și național. 25 de ani de la redeschiderea liceului, 20 de ani de alternativă educațională step by step, cât și Centenarul Marii Uniri. Pentru cei mai mulți, liceul reprezintă perioada în care s-au descoperit ca tineri care au trecut din etapa copilăriei înspre cea a maturității."

Monica Nica, directorul liceului greco-catolic "Iuliu Maniu": „Dacă ar fi să le dau un sfat colegilor mai tineri, acesta ar fi: să preţuiască faptul că există cineva care se implică în educaţia lor, ce îşi dedică timp şi viaţă, pentru ca ei să evolueze.”

Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" și-a reluat activitatea în toamna lui 1992, după mai bine de 40 de ani în care a fost închis de către regimul comunist.

Cei prezenți la aniversare au vizionat un film legat de istoricul școlii și au urmărit un spectacol susținut de elevii liceului. Vedeta acestui spectacol a fost cunoscuta interpretă Paula Seling, care s-a alăturat copiilor în momentul intonării unei lucrări religioase.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiță

Pe aceeași temă