Aproape 100 de orădeni, premiaţi pentru o căsnicie de aur

Data publicării:
Nunta de aur premiere
foto: Primăria Oradea

50 de ani de căsnicie - e o performanţă posibilă datorită înţelegerii şi respectului. O spun cei aproape 100 de orădeni care au sărbătorit nunta de aur în această lună. Fiecare cuplu a primit o diplomă de fidelitate şi un premiu de 500 de lei din partea Primăriei Oradea.

Festivitatea a fost prima organizată în acest an şi a avut loc în sala festivă a Primăriei. Premiate au fost 48 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă şi au domiciliul în Oradea.

„Vrem să omagiem şi să le aducem mulţumiri cuplurilor de orădeni care au reuşit să învingă lupta cu timpul şi să vieţuiască împreună ca soţ şi soţie, o jumătate de veac”, a spus Mircea Mălan, viceprimarul Oradei.

Fiecare cuplu a primit un premiu de 500 de lei şi o diplomă de fidelitate. Cei premiaţi au dezvăluit secretele longevităţii căsniciei lor: înţelegere şi respect.

„Ne înţelegem şi avem grijă unul de altul chiar şi după atâţia ani.„

„Să fim cuminţi, să ne ascultăm unul pe celălalt. Asta e reţeta.”

„Trebuie să fie înţelegere, respect reciproc şi trebuie să fii tolerant în anumite situaţii.”

„Iubire, copii, casă, masă, tot şi sănătate.”

„La bine, la rău, la bucurii, la necazuri - toate împreună.”

Pentru a fi incluse în acest program, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie pot depune cereri la Compartimentul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Oradea.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri