Sari la conținut

Atentatele au afectat turismul în Paris. Mai mulţi români şi-au anulat vacanţa în capitala Franţei

Studentă la Oradea, Denisa Brumar îşi planificase să petreacă vacanţa de iarnă în capitala Franţei, alături de prieteni şi rude. Însă recentele atentate din Paris au făcut-o să renunţe.

"Am purtat mai multe discuţii cu cunoştinţe, prieteni, care sunt plecaţi în Franţa şi mi-au sugerat că, momentan, ar fi mult mai bine ca să stau acasă."

Şi agenţiile de turism se confruntă cu situaţii în care cei care şi-au făcut deja rezervări pentru Paris au renunţat la sejururi.

"Avem şase persoane care într-adevăr vor să renunţe. Atentatele, acesta este unul dintre motivele principale şi că nu au siguranţă atunci când merg în Paris", spune Dana Lucian, managerul unei agenţii de turism.

Ca să nu-şi piardă şi mai mulţi clienţi, hotelierii au redus foarte mult tarifele. La fel au procedat şi companiile aeriene.

"Întâmplător sau nu, în această perioadă reducerile la cazări în Paris ajung până la 65%. De exemplu, pentru o noapte de cazare la un hotel de trei stele, doi adulţi ar plăti, în loc de 751 de lei, doar 289 de lei", a aflat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Recentele atacuri din Franţa au făcut ca şi companiile de transport internaţional să-şi ia măsuri de precauţie. Acestea îi sfătuiesc pe călători să verifice dacă au asupra lor toate documentele de călătorie şi să se asigure că îndeplinesc condiţiile de intrare în Hexagon.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves

Pe aceeași temă