Sari la conținut

BAIA MARE. Un poliţist a fost accidentat de cei pe care îi fila

Caz bizar luni seară în Baia Mare, unde un poliţist sub acoperire a fost lovit cu maşina de doi soţi pe care îi fila. Însoţit de alţi doi colegi, investigatorul în civil i-a abordat pe cei urmăriţi, aflaţi într-o maşină pe marginea drumului. Femeia aflată la volan a demarat brusc şi l-a lovit cu mașina. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj și instigare la ultraj.

Incidentul a fost surprins de un cetățean care locuiește în zonă și care a înregistrat întreaga întâmplare cu telefonul mobil.

Cei doi soți se aflau într-o maşină oprită pe marginea drumului când au fost abordaţi de trei polițiști sub acoperire din cadrul Serviciului Economic Maramureş. Deși din înregistrarea făcută cu telefonul mobil reiese că oamenii legii s-au legitimat, bărbatul filat susține că a crezut că sunt jefuiți.

„Au sărit trei civili, nu am știut cine sunt. Am fost în cartierul ăsta. Vă închipuiți, am crezut că sar pe noi să ne fure banii.”

Speriat de cele întâmplate, bărbatul spune că el a fost cel care i-a cerut soției să plece.

„Zic către soție: te rog frumos, pleacă! S-a pus în fața mașinii, nu știu, un domn s-a pus în fața mașinii și vai, că mă calcă, mă calcă. Cu martori și cu înregistrare. În momentul ăla i-am spus soției: dă în marșalier și pleacă, du-te! Pe noi ne-au înfricat foarte tare. Nu au spus de ce sar pe noi, care este problema, deci nu au dat nicio justificare.”

Polițiștii contrazic declarațiile bărbatului despre care spun că a mai fost audiat și în trecut.

„În timpul unei acțiuni desfășurate de polițiștii maramureșeni pentru documentarea activității infracționale a unor persoane, o femeie în vârstă de 36 de ani, aflată la volanul unui autoturism, nu s-a supus legitimării și a plecat cu autoturismul, rănindu-l pe unul dintre polițiști”, a declarat subinspectorul Florina Meteș, purtatorul de cuvânt al Poliţiei Maramureș.

Polițistul rănit în misiune a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul de Urgență din Baia Mare.

„În urma investigațiilor radiologice s-a constatat că este o contuzie de cot și genunchi stâng. Pacientul a părăsit serviciul de urgență, nefiind nevoie de internare”, a precizat dr. Vasile Pop, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecatoria Baia Mare. Într-un răspuns pentru Digi24, aceştia au transmis că în această situaţie a fost deschis un dosar penal pentru ultraj și instigare la ultraj.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Pe aceeași temă