BAIA MARE. Zeci de copii participă la atelierele de creație de la Muzeul Satului

Data actualizării: Data publicării:
vacanta muzeul satului Baia Mare 010916

Vacanțele la bunici s-au mutat, vara aceasta, pe ulițele Muzeului Satului din Baia Mare. Zeci de copii participă în fiecare săptămână la diferite activități de creație. Pentru câteva zeci de lei pe zi, cei mici participă la ateliere de creație, leagă noi prietenii și stau departe, în tot acest timp, de tablete ori telefoane mobile.

Singuri ori cu puțin ajutor și înconjurați de hârtie creponată de toate culorile, copiii învață să creeze. Sunt ultimele zile de vacanță așa că profită din plin.

Ne-am gândit să oferim o alternativă copiilor și părinților în același timp. Părinții să poată să își desfășoare liniștiţi activitățile zilnice, iar copiii să se bucure de aer curat, de o ambianță plăcută în incinta Muzeului Satului”, spune Alina Mocanu-Lateș, co-fondator al Fundației Omfida.

Mie îmi place foarte mult aici pentru că e liniște, sunt foarte multe de învățat”, recunoaşte un copil.

Printre copiii care au venit la Muzeul Satului se află și Mihai, care va începe în curând clasa a doua. Până atunci petrece ultimele zile din vacanța mare la atelierul de creație. Și-a făcut o mulțime de prieteni și, zi de zi, învață câte ceva nou.

- De ce ai ales să vii aici?

- Pentru că îmi place atelierul de creație. Facem broscuțe din folie creponată, facem tablouri, împletim sfoara.”

Se bucură foarte mult și sunt foarte mulți care deja de câteva săptămâni sunt la noi și alții care de-abia acum au aflat. Aici descoperă foarte multe lucruri pe care nu le-au făcut și noi aici suntem foarte focusați pe detalii”, explică Manuela Sas, co-fondator al Fundației Omfida.

Deși are deja 13 ani, Andreea petrece, în medie, câte 4 ore pe zi alături de colegii ei mai mici. „Facem lucruri foarte creative, flori, facem multe. Pictăm pe sticlă. E foarte distractiv și merită să încerci lucruri noi înafară de calculator și tablete.

Atelierele de creație s-au desfășurat la Muzeul Satului din Baia Mare pe toată perioada verii, de luni până vineri între orele 9 și 18. Taxa de participare este de 12lei/ora sau, în cazul abonamentelor, de 30lei/zi sau 90lei/săptămână. Toate lucrușoarele realizate de copii pot fi luate acasă.

Reporter: Izabela Jurasko

Operator: Kristian Kosa

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri