Sari la conținut

Băile Felix, printre destinaţiile preferate de Paşte

Staţiunile balneare au fost la mare căutare, şi anul acesta, de Paşte. Hotelurile din Băile Felix, de exemplu, au fost ocupate în întregime, iar numărul turiştilor care au ajuns în staţiunea bihoreană a crescut cu zece procente, faţă de anul trecut. Apa termală, investiţiile în infrastructura hotelieră şi serviciile oferite sunt principalele motive pentru care au făcut această alegere.

Mii de turişti au venit din toate colţurile ţării pentru a-şi petrece Paştele în Băile Felix. Gazdele i-au întâmpinat cu mâncăruri tradiţionale, momente artistice şi acces nelimitat la bazinele cu apă termală.

"- De munte suntem sătui, că acolo locuim.
- Şi cum vi se pare aici, cum vă simţiţi?
- Extraordinar, am ajuns şi noi să avem o locaţie unde să preferăm să venim, să nu mai mergem afară din ţară."

"- De ce aţi ales Băile Felix în detrimentul altor staţiuni din ţară?
- În primul rând pentru că e aproape de noi şi pentru că este linişte, nu e aglomerat."

Hotelurile din staţiune au fost la capacitate maximă, semn că staţiunea a devenit o destinaţie preferată de mulţi turişti.

"În ultimii ani, staţiunile balneare s-au modernizat foarte mult, se adresează atât familiilor tinere, cât şi celor care caută wellness & spa. Am avut peste 5.000 de turişti în toate hotelurile noastre, ceea ce a fost o creştere de 10% faţă de anul trecut", susţine Diana Antonescu, reponsabil marketing al unui hotel.

"Faţă de anul trecut când am avut tot un grad de ocupare undeva de 100%, şi anul acesta suntem tot cu grad de ocupare de 100%, doar că între timp a mai crescut capacitatea de cazare şi în aceste condiţii avem hotelul plin", spune Dumitru Fekete, directorul unui hotel din Băile Felix.

Nici investiţiile în noi unităţi de cazare nu lipsesc. La începutul acestei veri, în Băile Felix se va deschide un nou hotel de patru stele, cu o investiţie de aproximativ trei milioane şi jumătate de euro.

Potrivit unui studiu al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, în staţiunile balneoclimaterice din ţară şi-au petrecut sărbătorile peste 28 de mii de turişti, care au cheltuit 5,6 milioane de lei.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves