Bănuit de trafic cu țigări, un bihorean a fost prins cultivând cannabis. A fost condamnat la un an și 8 luni de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
canabis Taut
sursă foto: Bihoreanul

Trafic de droguri. Aceasta este acuzația pentru care un tânăr de 32 de ani, din Oradea, a fost condamnat de Tribunalul Bihor la un an și opt luni de închisoare. Sergiu Claudiu Tăut a fost judecat după ce în vara lui 2017 anchetatorii au găsit peste 30 de kilograme de hașiș, pe care le cultivase chiar el într-o casă din oraș. Drogurile urmau să fie vândute în Olanda, au aflat investigatorii.

canabis Taut
sursă foto: Bihoreanul

Potrivit jurnaliștilor de la Bihoreanul, care au relatat pe larg cazul lui Sergiu Cludiu Tăut, bărbatul a fost prins în iunie 2017, în urma unor acțiuni desfășurate într-un dosar cu trafic de țigări de contrabandă. În cele 31 de percheziții făcute în trei județe au fost descoperite peste 330.000 de țigări netimbrate și peste 2 kilograme și jumătate de hașiș.

Drogul a fost găsit în casa din Paleu al lui Tăut. Inițial acesta a declarat că a înființat o cultură de cannabis într-o casă părăsită, aflată în vecinătatea locuinței lui, la propunerea unui olandez. Acesta din urmă ar fi urmat să-i cumpere marfa cu 4.000 de euro pe kilogram.

Ulterior, Sergiu Claudiu Tăut a recunoscut că a cultivat cannabisul într-o casă închiriată în cartierul orădean Ioșia. De acolo, polițiștii Antidrog au ridicat aproape 30 de kilograme de plante verzi.

Trimis în judecată în decembrie 2017, orădeanul a fost condamnat luni, 28 ianuarie 2019, de Tribunalul Bihor la un an și șase luni de închisoare pentru trafic de droguri. Instanța a ținut cont de faptul că Sergiu Tăut a mai fost condamnat în 2015 de Curtea de Apel Pitesti la șase luni de închisoare pentru fals în inscrisuri. Drept urmare, la pedeapsa pentru trafic de droguri s-au mai adăugat două luni din cea de acum patru ani. În acest fel, Sergiu Claudiu Tăut ar urma să execute un an și opt luni de detenție.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Oradea.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri