Sari la conținut

BASCHET. CSM Oradea - Pinar Karșiyaka 56-69, în Champions League

CSM CSU Oradea a fost învinsă de formaţia turcă Pinar Karşiyaka, cu scorul de 56-69 (15-21, 15-19, 13-13, 13-16), în arena Antonio Alexe, în prima etapă a Grupei B din Champions League la baschet masculin.

meci baschetCSM Oradea Pinar Izmirfoto: Roby Boros/ RA Photography - Sport Photography

Cu o evoluţie timidă faţă de prestaţiile arătate în campionat, CSM CSU Oradea a cedat prima dispută în grupele Champions League, la baschet masculin.

„Am intrat un pic, o parte dintre ei, au intrat un pic, nu ştiu, arătând prea mult respect echipei adverse, să spunem elegant, şi noi nu ne dorim lucrul acesta. Eu îmi doresc să avem o atitudine de învingători, indiferent cine ne stă în faţă", a declarat, după meci, Cristian Achim, antrenorul orădenilor.

Oradea a început în forţă jocul şi după primele acţiuni a condus pe tabelă cu 5-0. După accidentarea lui Barnette, din minutul 3, şi datorită aruncărilor precise. Pinar s-a instalat la conducere din primul sfert, câştigat cu 18-13. Cei mai buni jucători orădeni, Denison şi Nicolescu, autori a 17, respectiv 10 puncte, au apropiat CSM-ul la 24-26 în sfertul doi.

Cu un lot experimentat, turcii au mărit avansul până la pauza mare, 40-30. Diferenţa de zece puncte s-a păstrat şi după sfertul trei, încheiat la egalitate, 13-13.

Ultimul act a fost şi el controlat de oaspeţi, care au stabilit scorul final, 56-69, cu o aruncare reuşită în ultima secundă de joc.

„Acest meci a arătat pe de o parte şi nivelul campionatului, ceea ce până la urmă este o chestie absolut firească, însă realmente eu am crezut în această victorie", spune Cristian Achim.

În etapa a doua a grupei B din Campions League, CSM CSU Oradea va evolua marţi, în Israel, pe terenul campioanei Maccabi Rishon Lezion.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa