BASCHET FEMININ. România U20 a obţinut victorii în amicalele cu Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
sport baschet feminin U20

Naţionala de baschet feminin sub 20 de ani a României a învins de două ori Ucraina, într-o serie amicală disputată la Oradea. Echipa pregătită de Cătălin Tănase şi Larisa Toma au câștigat cu 75-52, respectiv 62-59.

Cea mai bună marcatoare a dublei a fost Alina Podar, căpitanul echipei, dar s-au mai remarcat şi Ferariu şi Vîrjoghe.

Până la startul Campionatului European sub 20 de ani, Divizia B, găzduit de Oradea, tricolorele vor mai disputa două jocuri amicale. Miercuri, de la ora 19:30, respectiv joi, de la ora 11, România U20 întâlneşte în Arena "Antonio Alexe" naţionala Bulgariei, echipă cu care s-a mai confruntat în urmă cu două săptămâni. Atunci, cele două selecţionate şi-au împărţit victoriile.

Vor fi ultimele teste pentru echipa naţională care la "europene" va evolua în Grupa A, alături de Marea Britanie, Grecia, Ucraina, Lituania şi Israel.

"Sper ca şi cu acest eveniment să fie alături de naţionala României şi să o încurajeze pentru că, cu siguranţă, vom avea mare nevoie de aportul lor", a declarat Cătălin Tănase, antrenorul României U20.

"De obicei, noi spunem că publicul este al şaselea jucător, iar mai ales când joci acasă un campionat european în România şi vine toată lumea la sală se simte altcumva. E mult mai special", consideră Alina Podar, căpitanul echipei României U20.

Competiția va debuta pe 7 iulie şi se va desfășura la Arena Antonio Alexe și în sala de sport a Colegiului "Partenie Cosma" din Oradea. Primele trei clasate vor promova în Divizia A.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri