BIHOR. Simularea bacalaureatului trimite în vacanță, timp de trei zile, elevii de clasele a IX-a și a X-a

Data publicării:
simulare 270214

Simulările pentru clasa a XI-a și a XII-a respectă rigorile unui examen oficial: fiecare elev va sta singur în bancă, iar într-o sală supravegheată de camere video vor fi maximum 16 candidați. Condițiile de impuse de minister le dau bătăi de cap directorilor, care au mulți candidați înscriși, dar puține săli. Este cazul Colegiului Economic din Oradea, unde peste 450 de elevi vor susține examenele în 28 de clase.

Pe 3, 5 și 7 martie toate sălile de clasă din această unitate de învățământ vor fi destinate simulărilor de bacalureat. În plus, toate cadrele didactice vor fi ocupate cu supravegherea elevilor.

"Inclusiv bibliotecarul și casiera vor asigura supravegherea pe coridor, nu avem altă soluție", spune prof. Virgil Blage, directorul Colegiului Economic "Partenie Cosma" din Oradea.

De suferit vor avea elevii din clasele a IX-a și a X-a care nu vor avea unde să își țină lecțiile și nici profesori care să le predea. În această situație, directorul a luat o decizie radicală: "Nu vom ține ore cu clasele de a IX-a și a X-a în zilele de luni, miercuri și vineri."

Elevii vizați simt deja mirosul unei mini-vacanțe, dar nu țin cont de faptul că toate orele pierdute vor trebui recuperate în cel mai scurt timp.

"Materia se va recupera pe parcurs și anume fiecare profesor își va organiza în așa fel materia încât să o recupereze într-un timp relativ scurt", explică Alin Creangă, profesor la Colegiul Economic "Partenie Cosma" din Oradea.

Este primul an în care, pe lângă liceenii din anul terminal, și cei din clasa a XI-a vor simula examenele din cadrul bacalaureatului. Tot o premieră este și faptul că notele nu vor fi trecute în catalog. Rezultatele finale vor fi afișate pe 14 martie.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri