Sari la conținut

Bilet câștigător spre Bruxelles. O elevă din Oradea a impresionat juriul Comisiei Europene la un concurs

Un minut a avut la dispoziție Diana Fodor pentru a îi convinge pe cei din juriu că merită să meargă la Bruxelles. Prin videoclipul realizat a trebuit să raspundă într-un mod dinamic și creativ la întrebarea "Ce înseamnă o Europă unită pentru tine?" Deși pentru unii e o simplă competiție, pentru eleva în clasa a X-a de la Colegiul Emanuil Gojdu a reprezentat biletul spre o lume pe care nu a avut ocazia să o exploreze niciodată.

"- M-am bucurat foarte mult!
- Ai crezut vreodată că prima ta ieșire va fi tocmai în Bruxelles?
- Nu, nu m-am gândit niciodată unde să mă duc prima dată. Am zis că voi vedea ce se va întâmpla."

"Ea are și abilități de limba engleză fantastice. Probabil că a fost încă un criteriu pentru care ea a fost selectată ca și singurul concurent din România câștigător", este de părere Cătălina Georgescu, profesor coordonator.

Pentru a-și vedea visul îndeplinit a avut nevoie și de ajutorul unor colegi-voluntari care au răspuns imediat invitatiei de a participa la filmările din curtea colegiului unde învață.

"Locul unde ne-am desfășurat toată activitatea pentru a organiza acest proiect a fost curtea școlii și personal m-am ocupat atât de scenografie, cât și de coloană sonoră a videoclipului", spune un coleg.

Diana va pleca spre Bruxelles împreună cu profesorul coordonator în luna noiembrie. Acolo va vizita instituțiile europene, va avea ocazia să cunoască și alți tineri din Europa dar și să descopere orașul.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiță