Cabinetele stomatologice din două școli orădene, dotate cu aparatură de 6 mii de euro

Data publicării:
dentist copii

În Oradea, cinci stomatologi asigură asistenţă pentru 30 de mii de elevi în condiţiile în care echipamentele din cabinete au o vechime de câteva zeci de ani. Sătulă să aştepte ajutor de la administraţia locală, conducerea liceului Aurel Lazăr din Oradea a amenajat din fonduri proprii un cabinet stomatologic. Scaunul a fost donat de un medic din Anglia, dar mai e nevoie de investiţii ca elevii să poată fi trataţi cum trebuie.

Prof. Ioan Micu, directorul Liceului "Aurel Lazăr" din Oradea: "Lucrări mai ample pentru dentiţie nu se pot realiza, doar un control periodic lunar, medicul stomatolog verifică starea de sănătate a danturi copiilor şi rezolvă micile cazuri."

Situaţia se va schimba până la sfârşitul anului pentru că Administraţia Socială Comunitară Oradea va cumpăra echipamentele noi pentru două cabinete unde vor putea fi trataţi gratuit toţi elevii din oraş. Ca să îi servească pe toţi medicii vor lucra în două schimburi.

Dr. Dorel Caciora, medic stomatolog la Liceul "Aurel Lazăr" din Oradea: "Este cea mai importantă investiţie în cabinetele şcolare stomatologice din oradea din ultimii 10-15 ani. Peste 70% din copii prezintă carii la nivelul cavităţii bucale, la nivelul dentiţiei de lapte de asemenea."

Arina Moş, directorul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, speră ca în viitor administrația locală să achiziționeze aparatură nouă pentru fiecare cabinet stomatologic: "Însă, având în vedere că achiziţia celor două unituri se ridică la 6 mii de euro, acum doar atât reuşim să achiziţionăm."

Tratamentul stomatologic gratuit în şcoli vine după ce Casa de Asigurări de Sănătate nu mai alocă fonduri pentru tratamentul copiilor cu probleme dentare.

reporter: Florina Fofiu
operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri