Cafeaua, între aromă şi automat

Data publicării:
stirea 2011 20cafea-47167

Fãrã îndoialã, putini sunt cei care nu îşi iau în fiecare dimineaþã cel mai eficient energizant, care îi tine în prizã de-a lungul zilei: cafeaua. Fie cã o savureazã, fie cã o beau pe fugã, consumatorii fideli spun cã doar aceast licoare le aluna somnolenţa şi le dã poftã de viaţã.

Radu Bonta - psiholog

"Se ştie ca daca bem prea multa cafea avem palpitaţii deci e clar ca este un efect biologic, dar în aceeaşi masura cred ca este şi un efect placebo."

Medicii ne asigurã cã o ceaşca de cafea pe zi ne aduce doar beneficii.

dr. Amorin Popa - medic nutriţionist

"Au un efect protector faţa de tulburarile cognitive şi demenţăa, predemenţă. Asigura o protecţie împotriva cancerului hepatic la pacienţii cu ciroza."

Ne avertizeazã, totuşi, sã nu depãşim o limitã pe care o fixeazã la 5 cãni în fiecare zi. Dar chiar dacã nu depãşim acest numãr, specialiştii ne sfãtuiesc sã nu bem cafeaua pe stomacul gol.

Potrivit statisticilor, românii nu se numãrã printre cei mai mari consumatori din Europa. Faţã de o medie de 3 kilograme de cafea consumatã anual de fiecare locuitor al bãtrânului continent, noi nu trecem de limita a douã kilograme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri