Caii din Vale, oaza de liniște de lângă Oradea

Data publicării:
caii din vale
foto: Facebook Caii din Vale

O oază de verdeață, ferită de agitaţia orașului, se află la doar câţiva kilometri de Oradea. Situat în mijlocul pădurii, locul este o destinație ideală pentru familiile care vor să scape de betoanele oraşului şi să se relaxeze în natură. Copiii se pot bucura de jocuri în aer liber, de tiroliană, călărie sau plimbări cu barca.

Căprioare, ponei ori cai îi aşteaptă pe cei mici în fiecare zi în baza de agrement "Caii din Vale". Iar copiii sunt de-a dreptul încântaţi de oferta locului aflat la 13 kilometri de Oradea, într-o pădure de lângă satul Betfia.

„- Ce îți place cel mai mult?
- Să mângâi căluții și să mângăi căprioarele.
- Am văzut că i-ai dat de mâncare căprioarei.
- Da.
- Nu ți-a fost frică?
- Nu.
- E blândă.
- Da”, spune un băieţel.

„Îmi place foarte mult aici pentru că aici e în natură, este pădure, plus că îmi plac mult caii și îmi place să-i călăresc”, explică o fetiţă.

„- Cum ți se pare locul?
- Foarte frumos.
- Ce ai văzut până acum și ți-a atras atenția?
- Caii, pentru că am vrut să călăresc de mult un cal, dar tata nu a avut cai și mi-am dorit și am ajuns aici.”

Administratorii zonei au amenajat mai multe locuri de joacã şi o tirolianã care are prizã la cei mai curajoși.

„- A fost bine.
- Ți-a plăcut?
- Da.
- Nu ți-a fost frică?
- Nu.
- O să mai încerci?
- Da”, este convins un puşti.

„- Ce ți-a plăcut cel mai mult?
- Să mă dau pe tiroliană și să mângâi cerbul și să mângâi calul.”

„Cei care ajung în acest loc pot să se plimbe și cu hidrobicicleta sau cu barca, pe un lac special amenajat pentru acest lucru”, a relatat Anca Deac, jurnalist Digi24 Oradea.

În momentul de față, zicem noi, avem condițiile necesare pentru ca o familie să vină și să petreacă o zi și, în viitor, chiar mai multe, după ce vom da drumul căsuțelor, împreună cu copiii lor în aer liber”, a detaliat Alina Silaghi, administratorul bazei de agrement.

Aceasta spune că și-a dorit dintotdeauna să le ofere copiilor un loc unde să se joace în natură: „Practic, asta mi-am și dorit, să recreez pentru copiii din Oradea și nu doar din Oradea, un loc în care să-și poată trăi copilăria pe care am avut-o eu și cei din generația mea la bunici.”

caii din vale
foto: Facebook Caii din Vale

Locul a devenit din ce în ce mai căutat și de către cei care vor să marcheze diverse evenimente, departe de ochii curioșilor.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri