Campanie împotriva votului ilegal

Data publicării:
campanie 20votare 20161112-34229

Totul face parte dintr-o campanie de prevenire a votului ilegal care a debutat în această dimineață în Sântandrei. Polițiștii au vorbit cu persoanele de etnie rromã, considerate de aceștia cel mai ușor de influențați

Singurele materiale de propagandă care se pot oferi alegătorilor sunt pliantele, brichetele, ecusoanele sau șepcile cu emblema partidului. Valoarea maximă a lor nu trebuie să depăşească 10 lei.

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Vizita polițiștilor a avut un impact favorabil în rãndul comunitãților de rromi din localitatea Sãntandrei. Aceștia par sã fi înțeles mesajul transmis de polițiști .Au lãsat preocupãrile de zi cu zi și au ascultat cuminți sfaturile date de oamenii legii."

Alina Dinu - purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor

"Fapta unei persoane de vota fãrã a avea drept de vot ori de a vota de mai multe ori constituie infracțiune și se pedepșește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani."

Alina Dinu - purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor

"Atacul prin orice mijloace asupra secției de votare, furtul urnei sau al documentelor electorale se pedepșește cu închisoare de la 2 la 7 ani."

chestor Liviu Popa - șeful IPJ Bihor

"Noi nu îndemnãm sã meargã sau sã nu meargã cineva la vot, nu avem nici un fel de alte precieri sau mesaje, singurul mesaj este ca cetãțenii sã îți exprime legal dreptul constituțional de a vota."

Pe parcursul campaniei vor fi lipite 1500 de afișe și se vor împărți peste 12 mii de pliante.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri