Campioni la Digi Oradea City Running Day. Ajunsă la a treia ediţie, competiţia s-a suprapus cu campionatul balcanic de semimaraton

Data publicării:
sport digi running


Primii care au pornit în goana după medalii au fost cei mai buni 14 atleţi din Europa de Est, dar şi alergătorii români de cursă lungă ce au pus ochii pe titlul naţional. Cel mai rapid dintre aceştia s-a dovedit vicecampionul european Alexandru Nicolae Soare, care a împuşcat doi iepuri dintr-o lovitură: titlul balcanic şi cel naţional. Timpul său a reprezentat totodată şi un nou record naţional: 1 oră, 4 minute şi 26 de secunde.

„A fost o cursă foarte bună, sunt cu mult sub recordul național. Traseul m-a împiedicat să pot să fug mai tare de atât", spune Alexandru Nicolae Soare, campion balcanic şi naţional la semimaraton.

Pe principiul că fuga este sănătoasă şi deloc ruşinoasă, sute de atleţi amatori au luat startul la cinci minute după profesionişti.

Printre vedetele cursei de amatori s-a numărat antrenorul federal Zsolt Gyongyossi, dar şi Gheorghe Moşion, un atlet care în curând va împlini 80 de ani. A dorit să demonstreze că sportul nu are vârsta, aşa că a pornit în cursa de 21 de kilometri.

„Acum simțim și noi la cea de a III-a ediție a Digi Running Day că putem să mergem înainte și putem să atragem cât mai mulți sportivi aici la Oradea", este de părere Jozsef Deme, organizatorul semimaratonului internaţional.

Evenimentul atletic de la Oradea s-a încheiat cu crosul rezervat micilor atleţi, cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri