Sari la conținut

Campus şcolar nou în Oradea. 10 milioane de euro va costa construcţia de la Colegiul Partenie Cosma

Campusul de la Colegiul Partenie Cosma va avea 24 de săli de clasă, o sală de sport, cantină, internat pentru elevi şi un cămin pentru profesori. Lucrările au început în urmă cu cinci ani, dar au fost oprite după ce Guvernul nu a mai alocat bani. Primăria Oradea a preluat lucrarea și a finalizat un corp de clădire în care elevii învață în două schimburi. Acum investiția a fost reluată cu fonduri europene.

Virgil Blage, directorul Colegiului Partenie Cosma din Oradea: "Va fi gata undeva în decembrie-ianuarie. El va reprezenta un nou început din toate punctele de vedere, condiții noi, mai bune, de desfășurare a activității, pe care considerăm că le merităm, având în vedere rezultatele obținute până acum."

Marius Moş, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională: "Valoarea totală a proiectului este de 46 de milioane de lei, proiectul fiind finanțat prin programul operațional regional. 24 de clase, o sală de sport, o cantină, care va fi și un fel de club."

Într-una dintre clădiri va funcţiona un cămin pentru profesori, cu 16 garsoniere. În altă parte se lucrează la ridicarea internatului pentru elevi, care va avea aproximativ 300 de locuri. 

Sălile de clasă vor fi dotate în iarnă cu toate cele necesare, astfel încât să poată fi folosite de elevi din acest an școlar.

Reporter: Florina Fofiu
Operatori: Robert Rezmuves, Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă