Cantină închisă la o şcoală din Oradea

Data publicării:
stire 20cantina 20inchisa-52304

Decizia Direcţiei de Sănătate Publică Bihor vine la câteva săptămâni după ce un control la cantina şcolii scotea la iveală condiţiile insalubre în care luau prânzul peste 100 de copii. Imediat după închiderea salii de mese de la şcoala maghiară, elevii au fost primiţi în cantina Direcţiei pentru Tineret şi Sport.

Responsabilii din cadrul Inspectoratului şcolar Bihor spun că sala de mese cu probleme funcţiona într-o clădire care a fost disputată de şcoala maghiară şi de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Deşi consilierii locali din Oradea au decis să acorde imobilul colegiului, conflictul dintre cele două unităţi de învăţământ a continuat.

S-a ajuns la angajarea a două femei de serviciu pentru aceeaşi clădire. Una dintre ele făcea curăţenie doar într-o toaletă, cealaltă în restul de trei. Din acest motiv, au apărut acuzaţii de discriminare etnică la adresa directoarei şcolii maghiare, care nu ar fi permis elevilor români să meargă la aceeaşi toaletă cu cei maghiari. Informaţiile au fost negate de profesoara vizata.

Potrivit Inspectoratului Şcolar, din următorul an de învăţământ elevii şcolii Szacsvay Imre se vor muta din clădirea disputată în alt imobil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri