Capcanele din şosele

Data publicării:
capace-50917

Aproape că nu există stradă în Oradea unde capacele de canal să fie ridicate la nivelul străzilor. Există zone în care acestea sunt mai jos cu un lat de palmă decât drumul, astfel că şoferii dau în ele ca în gropi.

"Capacele se montau direct pe tubul de beton sau de plastic, sub el în loc să fie pus beton sau piatră de rocă erau puse cărămizi, BCA, unii puneau lemn şi sigur că în timp cu traficul greu se mişcă", a spus Leontin Pătcaş, şeful Serviciului Drumuri din Primăria Oradea.

În fiecare an, Primăria Oradea cheltuie peste o sută de mii de lei pentru lucrările de ridicare a gurilor de scurgere la nivelul străzilor. Numai în 2012 au fost schimbate 265 de capace de canal, dar acum administraţia locală a găsit o metodă de a-i face pe constructori să lucreze bine.

"Garanţia se va prelungi la 5 sau 6 ani în aşa fel încât să nu păţim ca şi cu obiectele de uz casnic care au un an garanţie şi la un an şi o zi s-a defectat", a spus Leontin Pătcaş, şeful Serviciului Drumuri din Primăria Oradea.

În ultimii ani administraţia orădeană nu a recepţionat lucrările până când constructorii nu au ridicat gurile de scurgere la nivelul străzilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri