Sari la conținut

Captură de 50 de kilograme de tutun fără documente

Doi bărbaţi au fost prinşi de polițiști în flagrant delict în Valea lui Mihai, județul Bihor, în timp ce vindeau aproape 50 de kilograme de tutun de fumat fără documente legale.

3

Captura a fost făcută joi, 2 februarie, la ora 10:30, într-o parcare pe DN 19, între Valea lui Mihai și Curtuişeni. Poliţiştii Secției nr. 11 de Poliție Rurală Valea lui Mihai l-au prins pe un bărbat de 52 de ani, din comuna Berveni, judeţul Satu Mare, în timp ce muta din mașina lui în cea a unui bărbat de 26 de ani, din comuna Tarcea, judeţul Bihor, aproape 50 de kilograme de tutun prelucrat, pentru fumat.

Marfa era ambalată în 100 de pungi din plastic și nu avea documente legale de provenienţă.

„În cauză a fost întocmit dosar penal, cei doi bărbaţi fiind bănuiţi de săvârșirea infracţiunii de „deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 1 kg tutun de fumat”, au transmis poliţiştii bihoreni.

Tutunul în valoare de 4.500 lei a fost ridicat în vederea confiscării. Asupra celor doi bărbaţi au fost găsiţi şi 2.500 de lei, care au fost confiscaţi.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Poliția Bihor