Sari la conținut

Case noi în cartierul Tineretului. 56 de persoane au câştigat licitaţia pentru parcele

Până nu demult, parcelele din cartierul Tineretului erau oferite doar localnicilor care nu aveau mai mult de 35 de ani. Situaţia se schimbă Din acest an, după ce Consiliul Local şi-a dat acordul ca terenurile să fie atribuite fără restricţii de vârstă.

"S-au scos un număr de 72 de parcele, au fost 60 de ofertanţi care şi-au depus documentaţiile în vederea concesionării loturilor de teren, s-au calificat 58, 2 au fost descalificaţi datorită faptului că nu au depus documentaţiile complete", a detaliat Lucian Popa, directorul Direcţiei Patrimoniu, Primăria Oradea.

Astfel, au fost adjudecate 56 de parcele. Restul până la 72 vor fi atribuite în urma unei licitaţii viitoare. Pentru cele mai multe, adică 35, câştigătorii vor plăti 3,5 lei metru pătrat pe an.

"Cele mai solicitate au fost parcelele adjudecate la cele mai mari preţuri. Pentru acestea au fost între 3 şi 7 ofertanţi, o parcelă a fost adjudecată la preţul maxim de 25 de lei pe metru pătrat pe an, 21 de parcele au fost adjudecate la preţuri cuprinse între 4,5 şi 15 lei metrul pătrat pe an", spune Popa.

Primăria Oradea va organiza, în perioada următoare, o altă licitaţie pentru atribuirea a 17 parcele pe Strada Veteranilor. Acestea au suprafeţe cuprinse între 357 şi 448 de metri pătraţi. Preţul de pornire, în acest caz, este de 7 lei pentru metru pătrat pe an. Dosarele pot fi depuse până în 27 mai, la Direcţia de Taxe şi Impozite.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves