Cât costă viața de câine. Primăria Oradea cheltuie lunar 150 de lei pentru fiecare animal din adăpostul de câini

Data publicării:
BETA cheltuieli caine

Pentru câinii din adăpostul din Oradea sintagma "viaţă de câine" pare să aibă un alt înţeles. Autorităţile şi-au propus ca animalelor să nu le lipsească nimic.

"Căţelul care este luat de pe stradă şi este adus la adăpost va fi ţinut pentru revendicare două zile, după care va fi sterilizat, vaccinat deparazitat şi pregătit pentru adopţie", spune Călin Ardelean, administratorul adăpostului de câini din Oradea. "Pentru perioada de iarnă adăpostul beneficiază de un cazan de încălzire centrală."

Nivelul de trai al celor 300 de câini din adăpost apasă, însă, greu pe bugetul oraşului. 150 de lei pe lună costă întreţinerea fiecărui câine pe lună, iatr aici vorbim de sterilizare, de hrană, deparazitare, tratament şi îngrijirea patrupedelor, precum salariile personalului şi cheltuielile cu adăpostul. Adică, în total, 45,000 de lei pe lună. Într-un an, peste 120.000 de euro.

"Mi se pare o sumă destul de mare", spune un orădean. "Foarte mult!", consideră o locuitoare a oraşului. 

Camera Deputaţilor a adoptat legea eutanasierii câinilor fără stăpân. Potrivit legii, câinii fără stăpâni vor fi eutanasiaţi dacă nu sunt adoptaţi în 14 zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri