Cel mai modern bloc operator din Transilvania, inaugurat la Spitalul Judeţean din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
DSC_0746

Săli de operaţie ultramoderne şi aparatură de ultimă generaţie - toate sunt cuprinse în cel mai modern bloc operator din Transilvania, dedicat urologiei și inaugurat la Spitalul Judeţean din Oradea. Medicii vor putea realiza intervenţii minim-invazive, unele dintre ele în premieră în județ. Finanţate din bugetul propriu al unităţii spitaliceşti, lucrările au costat peste nouă milioane de lei.

După aproape cinci ani în care a funcţionat în cadrul Spitalului Municipal din Oradea, secţia de Urologie s-a întors la Spitalul Judeţean, însă în alte condiţii. Medicii au la dispoziție spații moderne și săli dotate cu aparate performante.

"Sunt mese de operaţie, lămpi, electrocautere, lasere, alte echipamente. Absolut toate sunt legate electronic şi pot fi interconectate sau mai bine zis pot fi comandate de la o consolă unică”, a explicat Florin Ioniță, director de vânzări.

"Din momentul acesta vom avea aparate de litotriţie extracorporeală pe care nu-l aveam, vom pune la punct serviciu de laparoscopie urologică şi bineînţeles uretroscopie flexibilă care nu exista în dotarea noastră", spune dr. Darius Purza, medic primar urolog.

"Avem tot ce ne trebuie pentru a asigura o asistenţă medicală de calitate pentru pacienţii noştri care sunt beneficiarii noştri direcţi, ai ştiinţei şi conştiinţei noastre", a declarat prof. dr. Gheorghe Bumbu, șeful Secției de Urologie.

Principala sală de operații dispune de un sistem audio-video, care le va permite medicilor să se consulte cu specialişti din toată lumea chiar în timpul intervenţiilor. Intervențiile vor putea fi urmărite în timp real și de studenţii aflați în sălile de curs ale spitalului.

"Această masă poate fi interconectată video, audio-video prin videoconferinţă cu orice punct din lume", a precizat Florin Ioniță.

"Avem supraveghere video în aşa fel încât să-i supraveghem, să vedem dacă toate procedurile sunt respectate şi nu în ultimul rând să-i protejăm de tot felul de acuze de neîndeplinirea condiţiilor din spitale", susţine Gheorghe Carp, managerul Spitalului Județean Oradea

9,3 milioane de lei au costat lucrările de modernizare și dotare a secției de urologie. Banii au fost alocați din bugetul propriu al spitalului. Astfel, a fost încheiat procesul de modernizare a tuturor celor 15 săli de operaţie de la Spitalul Judeţean din Oradea, derulat în ultimii ani.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri