Sari la conținut

Cercetat penal, Alexandru Kiss votează proiecte la CJ Bihor

Din fotoliul de vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, Alexandru Kiss a participat activ la votarea propunerilor discutate la ședința din această dimineață a instituției. S-a reîntors la muncă după ce Curtea de Apel Oradea a suspendat pe 25 iunie hotărârea Tribunalului Bihor care nu-i permitea exercitarea profesiei pe durata cercetării penale.

"După părerea mea nu văd nici un conflict în faza asta, este normal. Eu zic că nu ar trebui să-și dea demisia, eu zic că poate să participe", a reacţionat Alexandru Sarkozi, consilier județean din partea UDMR. L-a completat Ionel Avrigeanu, vicepreședintele PNL al CJ Bihor: "Atât timp cât instanța nu a impus vreo restricție în aceste sens, legea permite."

Ioan Mang, consilier județean din partea PSD: "Nu sunt jurist, dar dacă instanța a decis că poate să vină la serviciu, nu văd nici un conflict. Eu cred că dânsul se poate bucura de prezumția de nevinovăție; va trebui ca parchetul sau instanța să dovedească că e vinovat."

În urmă cu aproape două luni, Alexandru Kiss schimba biroul din sediul Consiliului Județean Bihor cu arestul Poliției. Era reținut atunci de către DNA Oradea sub acuzațiile de luare de mită, spălare de bani și abuz în serviciu contra intereselor publice. A doua zi, judecătorii îl puneau sub control judiciar, atât pe Kiss, cât șI pe omul de afaceri Beneamin Rus.

Iniţial, Tribunalul Bihor a stabilit că Alexandru Kiss poate fi cercetat sub control judiciar, dar fără să mai ocupe o funcţie publică. Curtea de Apel Oradea a decis însă că vicepreședintele Consiliului Județean se poate întoarce la muncă. Alexandru Kiss este cercetat sub control judiciar, măsură valabilă până în 1 august.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboș