Coadă la bilete de tratament

Data publicării:
bilete-51117

Viorica Girdan a mers la Casa de Pensii cu gândul că va obţine bilet pentru luna mai. Doar că înaintea ei au fost depuse deja peste 1500 de solicitări, aşa că nu este sigură că va pleca la tratament în primăvară. A completat o cerere şi pentru soţul ei, pentru că nu au mai fost într-o staţiune de mai bine de şapte ani.

"Acum la Vatra Dornei sau Covasna că sunt cu cardiovascular şi soţul la Felix dacă vom primi, nu ştiu care va fi problema, noi facem acuma, ce ştiu eu", a spus Viorica Girdan, pensionară.

La fel ca ea sunt mulţi alţi pensionari care încă mai vin să depună cereri, chiar dacă au putut face acest lucru încă din 15 ianuarie. Deocamdată nimeni nu ştie sigur dacă a fost acceptat până când vor veni listele de la Bucureşti.

"Avem înregistrate în prezent peste 1500 de cereri la toate staţiunile pe care le solicită beneficiarii noştri, iar prima serie probabil va începe la începutul lunii martie", a declarat Leontin Ţîrle, directorul Casei de Pensii Bihor.

Ca să poată beneficia de tratamentul la jumătate de preţ, pensionarii trebuie să aibă bilet de trimitere de la medicul specialist.

"Dacă cunatumul pensiei sau a venitului nu depăşeşte salariul mediu brut pe economie, atunci vor plăti 50% din acest venit pe care îl au dumnealor, dacă depăşeşte acest venit vor plăti preţul întegral al biletului de tratament", a spus Leontin Ţîrle, directorul Casei de Pensii Bihor.

Anul trecut, în Bihor, au fost depuse aproape nouă mii de cereri. Doar 6500 de pensionari au primit un bilet de tratament, iar cea mai căutată staţiune a fost Băile Felix.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri