Coadă la izolarea termică a blocurilor

Data publicării:
stirea 205 20vo 20sincron 20blocuri-45097

În primul caz oamenii vor suporta până la 30% din valoarea lucrărilor în timp ce asociaţiile de proprietari care vor izola clădirile cu fonduri publice vor achita 20 de procente din totalul investiţiei.

După finalizarea documentaţiei administraţia orădeană va trimite cererile de finanţare către Uniunea Europeană astfel încât lucrările să fie terminate până la sfârşitul anului. Pană acum în Oradea au fost izolate termic 32 de blocuri.

"Cam din 2010 am început să strângem banii, cu domnul preşedinte de asociaţie ne muncim să reabilităm şi noi blocul. Credeţi că va fi mai bine? Mâ gândesc, bineînţeles, avem certitudinea că facturile o să scadă cu 30-40%", a spus Alin Bere, şef de scară.

"Mai am cinci blocuri care vor fi reabilitate cu fonduri europene, strângem banii în continuare, depunem documentaţia, adeverinţele, tot ce trebuie la primărie şi ne străduim să le reabilităm anul ăsta", a spus Florian Ghergheleş, preşedintele unei asociaţii de proprietari din Oradea.

"Pentru 2013 avem opt blocuri pentru a fi reabilitate termic prin fonduri publice conform ordonanţei 18 şi documentaţia de proiectare pentru 46 de blocuri pentru a fi reabilitate din fonduri europene", a declarat Cristalin Micu, şeful Compartimentului Energetic din Primăria Oradea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri