Sari la conținut

Coloane către București 2.0 | Zeci de orădeni au plecat cu maşinile la protestul din Bucureşti

Aproape 30 de orădeni au pornit luni dimineață spre Capitală, unde vor participa la protestul anunțat pentru marți, în fața Parlamentului. Șapte mașini au plecat în coloană din Oradea, iar pe traseu li se vor alătura protestatari din alte orașe din țară. Toți manifestanții se vor grupa marți dimineața, la Pitești, de unde uriașa coloană se va îndrepta spre București.

Șapte mașini care purtau însemnele "Rezist" și steagurile României și ale Uniunii Europene și-au dat întâlnire, luni dimineața, în parcarea unui centru comercial din Oradea.

"Chiar încurajăm cetățenii țării să urmărească acțiunea, să participe la ea. Ceea ce noi vrem să transmitem este că pasivitatea și indiferența care ne-au adus aici trebuie să se schimbe", a spus un protestatar.

"Venim la București pentru că trebuie să înțelegeți că nu aveți voie să schimbați legile justiției. Noi vrem și vom rămâne în Europa cu sau fără voi, nu mai dorim să avem penali nici în Parlament, nici în Guvern și în nicio funcție publică", a declarat Cosmin Bursașiu, vicepreședintele Asociației Oradea Civică.

Pe drum, orădenilor li se vor alătura protestatari din Arad, Timișoara și Deva, alături de care vor merge, în coloană, spre Sibiu. Luni seară manifestanții vor face o oprire în Pitești, unde vor participa la Operațiunea "Aducem steagul Uniunii Europene înapoi".

"Vrem să schimbăm ceva în țara asta, pentru că de 28 de ani sunt aceeași penali la guvernare, aceeași hoți la guvernare. Ne-am săturat!"

"Este un miting în timpul săptămânii, asta ne-am dorit, să nu mai strigăm la pereți goi și la ziduri goale, să ne vadă și parlamentarii că suntem acolo și noi sperăm să fie un miting care să îi pună pe gânduri și să protestăm pașnic și civilizat", a spus Vasile Dumitriu, președintele Asociației Oradea Civică.

Toate mașinile protestatarilor s-au strâns marți dimineață, la ora 8, la kilometrul 110 de pe Autostrada A1 şi au ajuns în Capitală la ora 10. Orădenii l-au invitat pe Liviu Dragnea la discuții.

Acțiunea este organizată de Asociația Oradea Civică sub numele "Coloane către București 2.0". Primul eveniment de acest tip a avut loc pe 20 ianuarie.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiță

Pe aceeași temă