Concurs de schi și snowboard, la Vârtop-Arieșeni

Data actualizării: Data publicării:
arieseni vartop

A fost un weekend al schiului și snowboard-ului la Vârtop - Arieșeni, în județul Bihor. Pasionații sporturilor de iarnă s-au întrecut pe o pârtie lungă de aproape un kilometru și jumătate, în timp ce restul turiștilor s-au bucurat de zăpadă în familie. Oaspeții au avut parte de trei zile de distracție, la Serbările Zăpezii.

Aproape o sută de concurenți s-au întrecut pe pârtia Piatra Grăitoare din Vârtop - Arieșeni.

"Avem mai multe pentru mai multe categorii de vârstă: până la nouă ani, fete și băieți, între 10 și 13 ani, 14 și 17 ani și categoria open, peste 18 ani", a explicat Petruț Drăgan, organizatorul concursului.

Turiștii au venit cu copiii ca să se bucure de zăpada numai bună de schiat.

"Ca să te oprești trebuie să faci schiurile ca o pizza și ca să nu cazi trebuie să pui mâinile pe genunchi", explică un copil.

"Ei știu să schieze, anul ăsta l-am învățat pe cel mic de trei ani și jumătate aproape. Suntem pasionați de schi și venim în fiecare an, cât se poate de des", spune mama unui copil.

"Pârtia este în stare foarte bună, este bătută în noaptea asta, este zăpadă din belșug, deci față de anii precedenți suntem cu mult mai norocoși. Și vremea ține cu noi", a observat Istvan Pinter, directorul Salvamont Salvaspeo Bihor.

Însă cei mai mulți turiști au venit să se bucure în familie de vremea bună, de zăpadă sau de priveliștea de poveste de care au avut parte la înălțime, din telescaun. O plimbare costă șapte lei pentru adulți și patru lei pentru copii, iar pentru un abonament care include urcări nelimitate vineri, sâmbătă și duminică turiștii plătesc două sute de lei.

"Anul acesta am prins un an foarte bun, să sperăm că și turiștii vor fi în număr foarte mare. Cam de două săptămâni ne pregătim intens", susţine Adrian Tuduce, primarul orașului Nucet.

Pe lângă concursul de schi și snowboard, oaspeții au avut parte de o petrecere retro, un spectacol de torțe și concerte la baza pârtiei.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri