Concursul sportivilor de fier va avea loc la Oradea, pe 10 iunie

Data actualizării: Data publicării:
iron man

Sute de sportivi vor înota, vor pedala şi vor alerga cu un singur scop: să demonstreze că sunt cei mai rezistenţi şi puternici oameni. Au la dispoziţie în acest scop concursul XMan România, care se va desfăşura pe 10 iunie, în Oradea. Mulţi recunosc că, fiind una dintre cele mai grele competiţii sportive, victoria o reprezintă chiar terminarea probelor.

300 de sportivi vor lupta pentru titlul concursului "Xman România", care va avea loc pe 10 iunie, în Oradea. Triatlonul se aflã la a opta ediţie.

"Este un concurs de triatlon de lungă distanţă echivalent a unui Iron Man, adică 3,8 kilometri, 180 de kilometri bicicletă şi 42,2 kilometri alergare", explică Istvan Szokolszky, organizatorul Xman. "Cu această ocazie organizăm şi campionatul naţional pe distanţă lungă, cu federaţia română de triatlon."

Anul acesta concurenţii vor avea parte de o siguranţã sporitã, pentru cã traseele de bicicletã şi alergare vor fi închise traficului auto.

"În lacul Săldăbagiu se face proba de înot, după care se merge cu bicicleta Paleu, Cetariu şi Cauaceu; apoi se ajunge din nou la Oradea", spune organizatorul Xman.

Proba de alergare are loc în oraş, pe traseul Piaţa Ferdinad, podul Sfântul Ladislau, strãzile Malului, Ady Endre şi Iosif Vulcan şi Piaţa Unirii.

Concurenţii vin din opt ţãri, iar premiul pentru câştigãtor este de 600 de euro. La start va fi prezent şi Mihai Bãrãctaru, singurul român participant la Campionatul Mondial de Iron Man, organizat în 2016 în Hawai.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri