Cozi la plata impozitelor. Mii de orădeni se grăbesc să prindă reducerea de 10% la plata taxelor

Data publicării:
taxe coada

De la începutul anului, pe la ghişeele Primăriei Oradea au trecut aproape 68 de mii de contribuabili. Dintre aceştia, peste 47 de mii au beneficiat de reducerea de 10% oferită de administraţia locală pentru plata integrală a taxelor până la sfârşitul lunii martie.

"În ultima perioadă, pe la aceste ghişee au trecut în medie două mii de oameni pe zi. Ca să facă faţă solicitărilor primăria Oradea a suplimentat numărul de ghişee, astfel că până acum în vistieria oraşului au intrat peste 3 milioane de euro", detaliază reporterul Digi24 Oradea Florina Fofiu.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul celor care au scăpat de datoriile către bugetul local este mai mare cu aproape trei mii.

"Numărul persoanelor care s-au prezentat la plata impozitelor şi taxelor locale a crescut uşor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut pe motivul că am păstrat bonificaţia de 10% în cazul persoanelor fizice şi de 5% în cazul persoanelor juridice", susține Sorin Iacob, directorul adjunct al Direcţiei Economice din Primăria Oradea.

Taxele şi impozitele locale se pot plăti în două tranşe: până la 31 martie, respectiv până la sfârşitul lunii septembrie. De la 1 aprilie administraţia locală va aplica penalizări de 2% pe zi pentru impozitul neachitat pentru primul semestru.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri