Cursuri universitare, după cerinţele angajatorilor

Data publicării:
BETA proiect univ

Studenţii recunosc că mulţi dintre ei nu ştiu ce vor face după terminarea studiilor. Nevoile patronilor sunt o enigmă pentru ei. Proiectul universitarilor orădeni vine la momentul oportun pentru a-i ajuta să se orienteze în carieră, spun tinerii.

„Nu sunt conştienţi de ce pot să facă după ce termină programul de Sociologie şi Asistenţă socială şi sper că pentru ei va fi un fel de drum nou şi cale pe care pot să o ia", spune Răzvan Popa, student.

În cadrul proiectului va fi realizat un studiu de piaţă, prin care vor fi stabilite cerinţele angajatorilor.

„Încercăm să creem o aşa-numită comunitate sau reţea SocioPlus de comunicare permanentă între noi, mediul universitar, şi cei din mediul de afaceri, administraţie, astfel încât să putem avea permanent reacţii, cu privire la ce ar trebui, de fapt, să transmitem studenţilor noştri, astfel încât ei să aiba şanse mai mare de a se angaja", a explicat prof. univ. dr. Adrian Hatos, managerul proiectului SocioPlus.

În urma discuţiilor cu oamenii de afaceri, specialiştii vor structura cursurile Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială în funcţie de cerinţele patronilor. 210 studenţi din Oradea şi de la Universitatea „Aurel Vlaicu" Arad vor beneficia de noul program.

„Proiectul este o oportunitate pentru dezvoltarea programelor de studii pentru universitatea noastră şi implicit a capacităţilor şi competenţelor studenţilor, astfel încât să se adapteze cerinţelor mereu în schimbare a pieţei muncii", a detaliat conf. univ. dr. Alina Roman, decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei Arad.

Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 18 luni. 63 de mii dintre şomerii înregistraţi la agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă au sub 25 de ani.

reporter: Laura Breb
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri