Sari la conținut

Deces din cauza rujeolei. O fetiţă din Satu Mare a murit la Spitalul Municipal din cauza complicaţiilor

O fetiţă de un an şi nouă luni a murit luni dimineaţă la Spitalul Municipal din Oradea în urma unor complicaţii survenite pe fondul îmbolnăvirii cu rujeolă. Copilul a fost adus la spital în stare gravă.

Fetiţa provenea dintr-o familie din Satu Mare şi avea 14 fraţi, opt dintre ei fiind spitalizaţi luna trecută tot pentru rujeolă. Micuţa a contractat boala cel mai probabil de la aceştia. Nici unul dintre copii nu era vaccinat împotriva rujeolei.

"Rujeola este o boală care ar fi putut fi prevenită prin vaccinare şi este o boală care poate duce inclusiv, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul nostru, şi la deces. Este foarte important ca părinţii şi, în general opinia publică, să fie conştientă de faptul că trebuie să existe o populaţie care să fie acoperită de o vaccinare care să acopere inclusiv populaţia nevaccinată", spune Elena Moldoveanu, managerul Spitalului Municipal Oradea.

"În Bihor nu am avut cazuri. De când a izbucnit această epidemie de rujeolă s-au înregistrat numai 24 de cazuri de rujeolă. Nu am înregistrat nici un deces", susţine Daniela Rahotă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

Acesta este cel de-al 17-lea deces înregistrat în România de când a izbucnit epidemia de rujeolă în septembrie 2016.

Redactor: Adrian Ciucuriţă