Deputatul PNL de Bihor Ioan Cupşa: "Tudorel Toader a pornit un incendiu"

Data actualizării: Data publicării:
cupsa

"Vom plăti cu toţii pentru anunţul făcut de ministrul Tudorel Toader." Este avertismentul deputatului PNL Bihor, Ioan Cupşa, care a spus, vineri, că încrederea partenerilor europeni în România va scădea după decizia de revocare a şefei DNA. În plus, grupul de state care luptă împotriva corupţiei, un organism al Consiliului European, ar putea lua măsuri împotriva României, din cauza modificărilor aduse legilor justiţiei şi codurilor penale şi de procedură penală.

Deputatul PNL Ioan Cupşa a comentat anunţul făcut joi de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului şef al DNA. Acesta i-a fost dictat de partidele politice aflate la guvernare, spune Cupşa, care îl acuză pe Tudorel Toader că girează modificările legislative privind legile justiţiei, adoptate în Parlament anul acesta.

„Decizia domnului ministru s-a luat sub presiunea uriaşă la care a fost supus de către ayatolahii Dragnea şi Tăriceanu şi cei care le ţin compania. Dar asta nu înseamnă că îl scuzăm pe Toader. El funcţionează ca un paravan al tuturor demersurilor toxice ale PSD şi ALDE”, susţine deputatul Ioan Cupşa.

Decizia de revocare a Laurei Codruţa Kovesi aparţine preşedintelui Iohannis, care nu are niciun motiv să dea curs acestei propuneri a ministrului Justiţiei, crede deputalul Ioan Cupşa. Coaliţia de guvernare lucrează însă între timp la modificări legislative care ar putea afecta serios lupta anticorupţie.

„Intenţia de a modifica Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, astfel încât mijloacele procedurale pe care le are instanţa la dispozitie, să fie cât mai slabe. Altfel spus să ne condamnaţi dacă, cum şi când om vrea noi”, explică deputatul liberal.

Situaţia tensionată din România şi asaltul asupra justiţiei nu au rămas fără ecouri la nivel european. Grupul statelor împotriva corupţiei, organism al Consiliului Europei, studiază atent modificările legislative adoptate şi va lua în curând o decizie în privinţa României.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri