Sari la conținut

Din nou la muncă. Chirurgul Sorin Ianceu s-a întors la Spitalul Municipal din Beiuș

După ce a fost la un pas de moarte și după o internare de două săptămâni, urmată de perioadă de recuperare medicală, doctorul Ianceu s-a întors printre colegii săi de la Spitalul din Beiuș.

"După 12 zile de stat în pat, în momentul în care am făcut primii pași, am știut că drumul până la spital nu este așa de lung și că mă mă voi întoarce cât de curând", spune medicul Ianceu.

Medicii de la Cluj, care l-au pus pe picioare, i-au spus că poate să intre în sala de operație pentru că pansamentul de la picior îi sigilează complet plaga și poate lucra fără probleme. Astăzi și-a consultat pacienții și de săptămâna viitoare va putea intra și în sala de operații.

"Acum, că s-a întors, suntem toți fericiți. Abia așteptăm să intrăm în sala de operație", recunoaște doctorul Vlad Țig.

La rândul său, managerul spitalului din Beiuș, Aurica Boitor, spune că "în momentul în care l-am văzut că a intrat pe ușa de la direcțiune, m-am bucurat enorm că a sosit. De vreo 2-3 săptămâni m-au întrebat pacienții când revine doctorul Ianceu pentru a se planifica pentru intervenșie chirurgicală."

Medicul şi-a găsit un răgaz şi a intrat pentru prima dată într-o biserică de la accidentul aviatic. Zilnic îşi aduce aminte de momentele trăite imediat după prăbuşirea avionului în munţi şi le mulţumeşte moţilor care i-au găsit pe supravieţuitori.

reporter: Nicoleta Farcaș
operator: Robert Rezmuves