Un doctor din Marea Britanie a murit în timpul unor proteste din Africa de Sud. A fost împușcat după ce a luat-o pe un drum greșit

Data publicării:
politist in africa de sud
Un britanic se numără printre cele cinci persoane care au fost împușcate mortal în timpul protestelor din Africa de Sud. FOTO: Profimedia Images

Un doctor din Marea Britanie a murit în timpul unor proteste din Africa de Sud după ce a mers pe un drum greșit și a fost împușcat, transmite Sky News.

Un britanic se numără printre cele cinci persoane care au fost împușcate mortal în timpul protestelor din Africa de Sud.

Victima, în vârstă de 40 de ani, care ar fi fost un medic aflat în vacanță în această țară, a fost ucisă în zona Ntlangano Crescent din Cape Town joia trecută, au declarat oficialii.

Bărbatul ar fi luat o curbă greșită de la un aeroport din apropiere în timp ce conducea împreună cu alte două persoane. Un grup s-a apropiat apoi de vehicul și l-a împușcat.

Cinci crime distincte au fost înregistrate în timpul tulburărilor provocate de o grevă de o săptămână a șoferilor de microbuz-taxi.

Protestele de la periferia celui de-al doilea oraș ca mărime din țară au fost marcate de aruncări de pietre, blocări de drumuri, jafuri, incendii și violențe publice, a declarat Serviciul de Poliție sud-african.

Sindicatul național al taximetriștilor, care este supărat pe ceea ce numește tacticile de mână grea ale poliției și ale autorităților municipale în ceea ce privește confiscarea vehiculelor, a declarat că membrii săi nu instigă la violență.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a declarat: „Sprijinim familia unui britanic care a murit în Africa de Sud și suntem în contact cu autoritățile locale.”

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri