Directorul Camerei de Comerţ Bihor: Accizele mărite cresc piaţa neagră a alcoolului

Data publicării:
evaziune alcool 020813

În oraşul Săcuieni, din județul Bihor nu este deloc greu să cumperi un litru de pălincă. Trebuie doar să intri în vorbă cu micii producători care vând pe marginea drumului legume sau fructe. E imposibil să nu găsești pe cineva dispus să îți spună cât de bună este pălinca lui și să te invite să o încerci.

În aşezările mici oamenii vând pălincă de când se știu. Un litru costă în jur de 25 de lei, în funcţie de cât de bună este licoarea.

Constantin Badea, directorul general al Camerei de Industrie și Comerț Bihor, este de părere că evaziunea fiscală în domeniul comerţului cu alcool nu se face de micii producători: "ci de marii producători, care procesează acest alcool. Eu cred, ca organele abilitate cunosc pe cei care fac evaziune fiscala cu alcool."

Directorul Camerei de Industrie și Comerț Bihor a precizat că se referă la cei care produc cantităţi mari de alcool contrafăcut. EL este de părere că şi nivelul de până acum al accizelor, de 750 de euro pe hectolitrul de alcool pur era foarte mare. Potrivit lui Badea, măsura de creştere a acestui impozit nu va face decât să ridice nivelul vânzărilor de alcool de pe piaţa neagră, de la 70% la 90%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri