Distracţie la pensiunile de la munte, în prima zi de Paşte

Data actualizării: Data publicării:
distractie munte

Cei care au ales muntele pentru petrecerea sărbătorilor de Paşte au avut parte de o vreme superbă. După noaptea de Înviere, au ieşit la iarbă verde, au jucat fotbal, iar cei mai curajoşi au făcut chiar baie în piscine încălzite. O zonă de munte foarte apreciată de turişti a fost comuna Remeţi, din Bihor, unde pachetele de Paşte s-au vândut cu câteva luni înainte.

"Cojocul îl am de la străbunica mea, este un cojoc foarte vechi. Mă mândresc cu el şi tocmai asta e tradiţia aici, în zona noastră, de sărbători, să ne îmbrăcăm în costum tradiţional", a explicat Daniela Costea, reprezentanta unei pensiuni.

În aceastã ţinutã şi-au întâmpinat clienţii proprietarii unei pensiuni din Remeţi, judeţul Bihor. Tradiţia este încã o componentã importantã a turismului rural, iar clienţii care vin aici o fac pentru cã se simt ca acasã.

Temperaturile de peste 20 de grade din prima zi de Paşte i-au scos pe turişti în curtea pensiunii. Au fãcut baie, au jucat fotbal şi, când li s-a fãcut foame, s-au apucat sã-şi facã de mâncare.

"- Ce pregăteşti aici?
- O tocăniţă de miel tradiţională de Paşte, o reţetă proprie şi secretă a unui prieten. El mă ajută de la distanţă, e coordonator", explică un turist.

Clienţii au putut alege şi din oferta gastronomicã bogatã a pensiunii.

"Friptură din miel, ciorbă, drobul de miel, păstrăvul cu mujdei, o ruladă din porc, avem sarmalele cu mălai", a enumerat Adriana Costea, proprietara pensiunii.

Comuna Remeţi are o bisericã de lemn cu o istorie specialã. A fost construitã de Horia şi strãmutatã în localitate în 1877, când a fost sfinţitã. Pictura din interior este unicã în zonã.

"Pânza pictată aplicată pe lemn, pe scândură mai bine zis. Şi culorile şi nuanţele s-au păstrat din 1877, când a avut loc sfinţirea acestei biserici", explică preotul Dorin Hoca.

Un pachet de Paşte în pensiunile şi hotelurile din Bihor a început de la 120 de lei, camera dublã pe noapte, pânã la 1000 de lei de persoanã, cu patru zile de cazare, pensiune şi acces la piscinã şi SPA.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri