Sari la conținut

Doi bărbaţi, reţinuţi în urma unui accident. Împreună au comis opt infracţiuni rutiere

Doi bihoreni implicați într-un accident au fost reţinuţi de poliţişti după ce au comis împreună nu mai puţin de opt infracţiuni. Unul dintre ei, aflat fără permis la volanul unui autoturism cu numere false, a provocat evenimentul rutier după ce nu a acordat prioritate unui motociclist. Acesta din urmă nu avea carnet de conducere şi era sub influenţa alcoolului.

Accidentul s-a petrecut duminică, după miezul nopţii, în localitatea Şinteu, din judeţul Bihor. Un tânăr de 21 de ani, din Auşeu, a intrat cu maşina pe DN1 H fără să acorde prioritate unei motociclete condusă de un consătean de 37 de ani.

„După producerea evenimentului rutier, tânărul de 19 ani care conducea autoturismul, a părăsit locul accidentului fără încuviințarea Poliției, fiind identificat cu operativitate de polițiștii rutieri bihoreni”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Anchetatorii au stabilit că şoferul nu avea permis de conducere, iar maşina pe care o conducea nu era înmatriculate, dar avea aplicate plăcuțe cu un număr fals de înmatriculare.

Şirul delictelor nu s-a oprit aici. Poliţiştii au stabilit că nici motociclistul nu avea carnet de conducere, iar după testarea cu aparatul etilotest, au descoperit că bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La solicitarea polițiștilor, bărbatul de 37 de ani a refuzat să se supună recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Conform declaraţiei date, acesta nu a suferit vătămări corporale în urma producerii accidentului rutier”, a precizat comisarul Alina Dinu.

Atât şoferul, cât şi motociclistul au fost reţinuţi, iar poliţiştii vor propune pentru primul dintre ei măsura arestării preventive.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă