Donații de alimente pentru sinistrați. Sunt organizate centre de colectare

Data actualizării: Data publicării:
inundatii

Dramele prin care trec oamenii cărora apa le-a luat agoniseala de o viață i-au sensibilizat pe românii. În ultimele zile, prefecturile din întreaga țară au demarat campanii de strângere de alimente pentru sinistrați.

Doritorii pot aduce în centrele special amenajate de la baxuri de apă îmbuteliată până la produse de bază ca făină, zahăr, orez, ulei sau conserve.

În Maramureș, Instituția Prefectului a anunțat că va prelungi până joi, 12 iulie, campania începută în urmă cu 5 zile. Toate produsele donate vor fi strânse și, ulterior, trimise în zonele afectate de inundații.

Vasile Moldovan, prefectului județului Maramureș: "La nivel central s-a demarat o acțiune de ajutorare a persoanelor sinistrate. Vorbim despre sute de persoane care au fost evacuate din propriile locuințe, sute de kilometri de rețele de apă și canal distruse, fântâni inundate și, de aceea, am considerat oportun ca și maramureșenii să ne mobilizăm, să putem ajuta și noi aceste persoane, în special aici au nevoie de alimente de bază, apă, dar și alimente de bază. Vorbim de ulei, zahăr, făină, conserve."

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri