Drumul care distruge maşinile

Data publicării:
gropi-56318

Sunetul lovirii unei astfel de gropi a intrat deja în mentalul colectiv al miilor de şoferi care circulă pe drumul naţional 76.

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Șoferii care parcurg traseul Oradea - Beiuș întălnesc în 10 metri de șosea cam tot atâtea gropi mari late și adânci. Problema este că după contactul cu o astfel de groapă riști fie să ai o pană de cauciuc fie ca janta de la roată să îți fie îndoită."

Acest şofer spune că nu avea mai mult de 60 de kilometri la oră când a intrat cu roata într-o groapă. Pur şi simplu nu a văzut, iar din izbitură a fost aruncat pe contrasens.

George Mihele - șofer

"După ce am lovit groapa, m-a aruncat pe contrasens. Noroc că nu venea nimeni din față, doamne ferește să intru în el, să fi omorât pe cineva.Așa că m-am oprit și am schimbat roata."

Sute de şoferi au trecut până acum printr-o astfel de experienţă.

Iar acestea sunt doar cele mai uşoare incidente rutiere petrecute pe drumul dintre Oradea şi Beiuş. De la începutul anului, în zonă:

comisar-șef Claudiu Ciuclea - Poliția Rutieră Bihor

"S-au produs 7 accidente soldate cu rănirea gravă a trei persoane, ușoară a 7 și cu patru morți. "

Majoritatea accidentelor s-a produs din cauza gropilor care pun în pericol siguranţa şoferilor. Este şi motivul pentru care poliţiştii au dat amenzi de peste 1500 de lei firmei care se ocupă de reabilitarea drumului.

ing. Corneliu Pițurcă - directorul secției Bihor a Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi

"Oradea-Beiuș este un tronson predat spre reabilitare la firma CCCF Timișoara. Care are obligativitate conform contractului să facă întreținerea drumului pe timp de iarnă și pe timp de vară."

Că acest lucru nu se întâmplă e vizibil cu ochiul liber.

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Nu am întălnit nici urmă de muncitori li nici utilaje care să lucreze la reabilitarea drumului. Ba mai mult după cum bine se poate vedea lucrarea a fost lăsată de izbeliște, se circulă pe un singur sens iar asta afectează traficul rutier."

Locuitorii din satele aflate de-a lungul şoselei spun că săptămâna aceasta muncitorii și-ar fi luat utilajele și au plecat. Potrivit unor informaţii, finanţarea pentru lucrări ar fi fost oprită. Nicio persoană din cadrul firmei executante nu a putut fi contactată pentru a-şi spune opinia faţă de situaţia de pe drumul naţional 76.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri