Drumul din vestul ţării la mare s-a scurtat: doar 90 de minute de la Oradea pe Litoral

Data actualizării: Data publicării:
litoral

Un drum de peste 16 ore cu trenul, sau de 10 ore cu maşina, parcurs într-o oră şi un sfert! Este distanţa din vestul ţării până pe Litoral, care devine acum mai scurtă cu avionul. Prima cursă aeriană a pornit aseară de la Oradea la Constanţa şi a avut 77 de pasageri.

Călătorii care şi-au rezervat bilete din timp la prima cursă aeriană Oradea - Constanţa au plătit doar 20 de euro. Pentru drumul dus-întors până la mare, cu maşina, combustibilul costă echivalentul a circa 130 de euro, iar durata călătoriei este de aproape 10 ore. Cu trenul, biletele până la Mangalia şi retur, pentru o persoană, costă aproape 90 de euro, iar drumul durează chiar şi 16 ore.

Cu avionul, însă, călătoria se reduce la mai puţin de 90 de minute.

"Eu zic că e mai valabil decât cu trenul, e mai bine. Decât cu trenul, ajungem mai repede, suntem mai liniștiți", spune un călător.

"Foarte utilă, ajungem foarte repede, într-o oră jumătate, este perfect."

Primul avion care a decolat aseară din Oradea către Constanţa a avut disponibile 120 de locuri, însă s-au ocupat doar 77.

"Se testează piaţa, este planificată o cursă pe săptămână. Este dată funcţionarea acestei curse până la sfârşitul sezonului de vară, adică până la 25 octombrie, dar s-ar putea să meargă în continuare şi pe perioada sezonului de iarnă", a explicat Gheorghe Pasc, comandantul Aeroportului Oradea.

"După numai o oră şi 15 minute, turiştii din Oradea au ajuns, aici, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa", a transmis Iulia Stanciu, reporter Digi24 Constanţa.

"Foarte repede, foarte comod; copiii putin au plâns, dar a fost totul în regulă. A fost mai comod decât mi-am închipuit", a spus un călător.

"Foarte bine. A fost un zbor plăcut, liniștitor. N-am să mai merg cu trenul, cu siguranță!"

Un microbuz i-a dus pe călători de la aeroport la Mamaia.

Pe perioada verii vor fi curse aeriene către Litoral şi din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Reporteri: Claudiu Mihuţ, Iulia Stanciu
Operatori: Gabor Szilagyi, Alexandru Brînzaru
Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri