Sari la conținut

Economii la factura de curent

Compania de transport public din Arad a achiziţionat la începutul acestui an energie electrică pe bursa de mărfuri. Câștigătoare a fost oferta RCS&RDS, care va furniza timp de un an energie electrică mai ieftină decât cea de la vechiul furnizor. Reducerea de 3% înseamnă mult, având în vedere că operatorul de transport public are un consum mediu de energie electrică de 800 de MWh pe lună.

"Această diferenţă de preţ asigură practic o funcţionare, cu această economie, o zi din viaţa tramvaielor, din circulaţia tramvaielor pe Arad", spune Petru Cuvineanu, director tehnic CTP Arad.

Lagermax Autotransport este o companie din localitatea Curtici, judeţul Arad. Obiectul de activitate este transportul de autoturisme şi autoutilitare noi. Parcul companiei se întinde de 40 de hectare, toate iluminate permanent pe timpul nopţii ceea ce duce la un consum însemnat de energie electrică. Prin contractul cu RCS, Lagermax a economisit 8% la preţul energiei electrice plătite.

"Având în vedere că avem o factură undeva spre 15 mii de lei pe lună, înseamnă câtre 2000 de lei pe lună economie", a calculat Şerban Popescu, director de management Lagermax Autotransport.

Economii importante la factura de curent au făcut anul trecut și companiile din Oradea.

"La licitaţia din 2015 până în 2016, într-un an - livrarea a 6-7000 de megawaţi-oră - am realizat o economie de 60 de mii de lei cel puţin", susţine Istvan Csuzi, directorul OTL.

"RCS&RDS continuă campania de atragere a clienţilor pentru furnizarea de energie electrică, atât pentru persoane fizice. cât şi a societăţilor comerciale. Folosim toate modalităţile de contractare a serviciilor de energie eletrică: Bursa Română de Mărfuri, achiziţiile prin licitaţie publică sau achiziţie directă", explică Dan Nanu, direct sales representative RCS&RDS.

Piaţa de energie electrică din România a fost liberalizată încă din iulie 2007. Legislaţia românească a stabilit termenul de 1 ianuarie 2014, dată limită până la care clienţii non-casnici urmau să primească oferte din piaţa concurenţială. De anul trecut, furnizorii de energie electrică au început să oferteze şi clienţii persoane fizice.

Reporteri: Dan Codre, Bogdan Băcilă
Operatori: Cristi Kovacs, Robert Rezmuves