Sari la conținut

Efect nedorit al lucrărilor din Oradea: parcări ilegale, maşini care blochează străzi

Şantierele din Oradea duc la... suspendarea parţială a regulilor de parcare. Forţaţi de lucrări, mulţi şoferi aleg calea cea mai simplă pentru a-şi parca maşina: o lasă acolo unde găsesc puţin spaţiu, chiar dacă asta încurcă traficul. Rezultatul: haos pe mai multe străzi.

Mulţi şoferi îşi pierd răbdarea în cozile ce se formează pe unele străzi din Oradea din cauza lucrărilor de inlocuire a magistralelor. La acestea se adaugă şi maşinile parcate peste tot, devenite astfel adevărate obstacole în trafic.

"Sunt pe trotuar, da, dar nu ştiam... Am întrebat stânga, dreapta, am văzut că s-a parcat. Am stat 10 minute, nu ştiam dacă se taxează sau nu", spune un şofer.

"Foarte dificil este să găseşti locurile de parcare. În spatele meu e o maşină ce parchează, fiindcă nu au unde parca."

Edilii spun că şoferii nu trebuie să încalce regulile, chiar dacă angajaţii Serviciului de Parcări mai închid ochii la unele nereguli.

"Bineînţeles că există un deranj, dar asta nu înseamnă că nu respectăm regulile de circulaţie sau parcare. Poliţia locală nu va căuta să-i amendeze pe cei care parchează în zone aglomerate mai ales cu lucrări pentru că este normal să fie un deranj să parcheze unde pot", susţine Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Totuşi, poliţiştii locali vor interveni când o maşină oprită neregulametar blochează o stradă sau ocupă locul de parcare al altcuiva.

"Amenzile încep de la 140 de lei şi pot să ajungă până la 2000 de lei", atrage atenţia Monica Ambro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Oradea.

Una dintre zonele cele mai problematice în ceea ce priveşte circulaţia este intersecţia străzilor Dunării şi Republicii. Acolo îşi au sediul mai multe instituţii, air nevoia de locuri de parcare este mare.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă