Elev de la un liceu din Satu Mare, suprins în timp ce își pregătește o țigară în timpul unei ore de curs

Data actualizării: Data publicării:
tigari

Teribilism într-un liceu din Satu Mare. Un elev de clasa a XII-a a fost filmat de un coleg în timp ce îşi pregătea o ţigară rulată, în mijlocul orei de geografie. Imaginile au ajuns în mediul online, iar acum tânărul trebuie să îşi explice gestul în faţa conducerii şcolii şi a Inspectoratului. Sancţiunile pot merge până la exmatricularea elevului care anul acesta ar trebui să îşi dea Bacalaureatul.

Incidentul s-a produs luni, în timpul unei ore de geografie la liceul cu program sportiv Satu Mare. Elevul de clasa a XII-a îşi pregăteşte ţigara în timp ce profesorul încheie mediile din catalog. Totul este filmat de un coleg, deşi regulamentul de ordine interioară al școlii îi obligă pe elevi să nu folosească telefoanele în timpul orelor de curs.

„Profesoara își preda ora, copiii au profitat de faptul că era întoarsă cu spatele spre tablă, scria, și, bineînțeles, ei nu au respectat regulamentul”, a povestit Dorel Ziman, directorul Liceului cu Program Sportiv Satu Mare. “La fiecare început de oră fiecare elev trebuie să își depună telefonul într-un pupitru special pe care îl avem amenjat în fiecare sală de clasă."

Cazul a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Satu Mare, care a trimis o echipă în control. Sancţiunile pot merge până la exmatricularea elevului.

„S-au întrunit deja comisiile de cercetare și în ceea ce privește comportamentul elevilor și al profesorului de la clasă în această situație”, a declarat Călin Drulă, şeful Inspectoratului Școlar Satu Mare.

Imaginile i-au indignat pe unii părinţi, care nu concep astfel de gesturi la şcoală.

„- Cum vi se pare acest gest?
- Mi se pare un gest incorect pentru un elev. Mai ales în timpul orei consider că nu ar trebui să se fumeze în incinta școlilor."

„Nu e normal așa ceva. În primul rând acolo profesorii ar trebui să ia măsuri, în momentul în care își permite un elev, e strigător la cer."

Elevul filmat este fotbalist şi tocmai a promovat în liga a III-a cu echipa sa de club. El urmează să îşi dea examenul de maturitate chiar în vara a cestui an.

Reporter: Andrada Reşte
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri